Yoga

Online Yin Yoga

Bekijk hieronder de les van 15 december terug.

Ben je geen lid van De Meerpaal? Doneer deze keer een bedrag naar keuze en schuif daarna gezellig aan bij de les!

meer yin Yoga

Online Yoga

Geniet hierboven van mijn nieuwe Yin Yogales met piano door Merijn Wouda!

Binnenkort komen er meer nieuwe lessen online op mijn website!

De lessen die ik het afgelopen jaar online heb gegeven vind je terug op YouTube.

Als je mijn content waardeert, wil je misschien een bijdrage doen. Dat kan via onderstaande link.

Naar binnen keren

Ergens onderweg naar het helen van mijn fysieke ongemakken en problemen kwam ik in aanraking met yoga en mindfulness. Op een down to earth manier. In de nasleep van een auto-ongeluk had ik al verschillende soorten therapieën gevolgd, al dan niet helpend bij mijn pijn. Met yoga heb ik zelf de touwtjes in handen genomen over mijn helingsproces. Ik kan waar en wanneer ik maar wil yoga beoefenen en dus altijd beoefenen naar binnen te keren, te luisteren naar wat ik nodig heb en de fysieke oefeningen doen die me helpen op de rit te blijven. Nu inspireer ik vanuit mijn docentschap graag mensen door ze te begeleiden op hun eigen reis naar binnen, die zich vaak uit door een gevoel van welzijn.

yoga coaching

You have to involve the body. Het verbinden van je mind en body als basis van jouw reis naar zelfrealisatie. Oefenen om meer te luisteren en minder te sturen. Dat is het begin geweest van mijn weg van frustratie en dingen doen die ik stom vond naar een leven die in lijn voelt met mijn intuïtie, of wat voor naam je er ook aan wil geven.

Wil jij ook het leven creëren dat jij graag wilt? Je hoeft dat nog niet voor je te zien, ik help je op weg naar de antwoorden die ergens in jou liggen. 

Of wil je je yoga practice verdiepen? Loop je tegen specifieke lichamelijke en/of geestelijke klachten aan? Heb je een vraagstuk waar je hulp van buitenaf bij wil inschakelen?

Met mijn ervaring en kennis op gebied van o.a. yoga, mindfulness, psychosociale basiskennis, energiewerk, massage en natuurgeneeskunde en -voeding help ik je uitzoeken wat jou belemmert en wat voor jou belangrijk is om verder te kunnen.

 

 

Stuur me een DM of email als je geïnteresseerd bent!

 

Voor individuele coaching, zowel online als offline, vraag ik €60,- per uur.

Critical Alignment

is een moderne yogastijl die het uitlijnen van het skelet centraal stelt. Vanuit alignment kun je vrij bewegen. Daarvoor heb je o.a. kracht nodig in de houdingsspieren die je rechtop houden.

Door bijv. voorovergebogen achter je laptop te hangen nemen bewegingsspieren de functie van houdingsspieren over. Die worden na verloop van tijd chronisch verkrampt in die stand.. Je bovenrug blijft gebogen, borst ingezakt, hoofd naar voren, etc.

𝗕𝗲𝘄𝗲𝗴𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗮𝘁𝗿𝗼𝗻𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿𝗯𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗮𝗮𝗻𝗹𝗲𝗿𝗲𝗻 doe je door verstijfde bewegingsspieren en bindweefsel te 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧, bijv. op de onderrugrol, middenrugrol of BackMitra (foto). Daardoor kun je die gebieden verder 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐬𝐞𝐫𝐞𝐧 en dieper gelegen houdingsspieren op 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 brengen. Hierdoor maak je ruimte voor je skelet om terug te komen in zijn natuurlijke uitlijning, wat een gevoel van vrijheid om te bewegen kan geven, fysiek en mentaal.

Yin Yoga

 

𝗡𝗮𝗮𝗿 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗸𝗲𝗿𝗲𝗻. 𝗩𝗲𝗿𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻. 𝗢𝗻𝘁𝗹𝗮𝗱𝗲𝗻. 𝗠𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗱𝗼𝗲𝗻, 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝘇𝗶𝗷𝗻. Luisteren naar jouw lichaam en geest.

𝗬𝗶𝗻 𝗬𝗼𝗴𝗮 is dé tegenhanger voor alle activiteiten in je leven.
Denk aan sporten, maar ook alles waar je druk door bent in je hoofd. Spieren trainen doe je door te bewegen, yin yoga werkt op 𝗯𝗶𝗻𝗱𝘄𝗲𝗲𝗳𝘀𝗲𝗹. Dat vraagt om statische houdingen waar je 3-5 min in verblijft. Dan kan bindweefsel op rek/druk komen en regenereert het. In stilte, met rustige muziek op de achtergrond en ik praat je er doorheen.

Er ontstaat ruimte in je lichaam doordat je rek brengt op o.a. het vlies wat alles in je lichaam met elkaar verbindt, fascia. 𝗘𝗿 𝗼𝗻𝘁𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲 in je geest doordat je tijd hebt om te leren focussen op wat er gebeurt in je lichaam en in je mind.